Dnes 26. dubna budeme na prodejně jen do 15:00 hodin. Děkujeme za pochopení.

Recenze RC písečné buggy WLtoys Across 12428

RC auto Písečná buggy Across od značky WLtoys je jedním z nejoblíbenějších modelů ve své kategorii, a právě proto jsme pro vás připravili recenzi tohoto modelu.

Balení písečné buggy Across


RC písečná buggy Across je dodávána v kompletním RTR balení, vše je tedy připraveno k jízdě. V krabici naleznete samotný model, volantovou RC soupravu s frekvencí 2,4 GHz, akumulátor Li-Pol s kapacitou 1500 mAh, USB nabíječ, malý šroubovák, klíč na utažení kol a manuál. Jediné, co je třeba dokoupit, jsou tři AA baterie do vysílače a poté můžete ihned vyrazit do terénu!





Vzhled modelu


Tato písečná buggy je vyrobena v měřítku 1:12 a délka modelu je 40 cm. Samotný model je lehký (váží 1,44 kg) a vypadá opravdu jako reálná buggy.

Konstrukce modelu se zdá být dostatečně odolná, je vyrobena z pevného plastu, který se po nárazu vrátí vždy zpátky do původního stavu. Model se tak od překážek odrazí a tím pádem nedojde k jeho poškození. Dále má buggy kovové poloosy, hliníkové držáky ramen a kovem vyztuženou přední část podvozku, nic ji tedy jen tak nezastaví.

Přední náprava modelu má každé kolo odpružené zvlášť, zadní náprava je odpružená dohromady.





Karoserie modelu je odklápěcí a v její horní a dolní části se nachází rampa s LED osvětlením. Nic vám tedy nebrání, abyste za zábavou vyrazili i za tmy. Auto dostatečně osvítí prostor před sebou. V zadní části karoserie je také umístěna designová pneumatika, která se dá skutečně použít jako náhradní v případě, že by se vám jedna zničila.





Zkušební jízda


Uvnitř modelu se nachází velmi výkonný stejnosměrný motor 550, díky němu dokáže buggy opravdu rychle vystartovat a může dosáhnout rychlosti až 50 km/h! Tento RC model si zachovává jízdní vlastnosti reálného auta, je vybaven proporcionálním řízením, které umožňuje volit „ostrost“ zatáčení a plynule zrychlovat či zpomalovat.

Písečnou buggy jsme otestovali jízdou na různém typu povrchu a můžeme říct, že jeho průjezdnost terénem je výborná. Chová se dostatečně stabilně, což zajišťují nejen tlumiče, ale i to, že je každé kolo hnané zvlášť. Model se i při náklonu snaží zachovat všechna kola na povrchu, na kterém právě jede.

Regulátor i servo jsou voděodolné, nemusíte se tedy obávat ani mokrého terénu, nebo krátké dešťové přeháňky.



Ovládání a výdrž


Tato oblíbená RC písečná buggy je ovládána volantovým vysílačem s frekvencí 2,4 GHz. Díky dané frekvenci se neruší s ostatními modely, můžete tedy pořádat závody i s více buggy. Pistolový vysílač má dvě trimovací tlačítka. Jedno z nich slouží k úpravě rychlosti, což využijete především, pokud jste v řízení RC modelů teprve začátečník nebo jste koupili model pro vaše dítě. Pomocí druhého trimovacího tlačítka seřídíte kola buggy.

Jak už jsme zmínili, součástí modelu je také akumulátor Li-Pol s kapacitou 1500 mAh. Tento akumulátor vydrží zhruba 15 min jízdy. Abyste si prodloužili dobu zábavy, doporučujeme si zakoupit i náhradní baterii s kapacitou 1500 mAh nebo 2500 mAh. Výměna akumulátoru v modelu je velmi snadná, nemusíte nic složitě šroubovat, stačí sundat kryt baterie, vložit náhradní akumulátor a můžete pokračovat v jízdě!


Závěrečné hodnocení buggy


RC písečnou buggy Across hodnotíme velmi pozitivně, je to výborný model v poměru cena/výkon. Ovládání je jednoduché, model je neskutečně rychlý a opravdu dost odolný. Hravě zvládne jakoukoliv překážku a přizpůsobí se každému povrchu.

Jedinou věc, kterou nehodnotíme úplně kladně, je kapacita přiložené baterie. Přece jen si s modelem chceme užívat více zábavy než 15 minut. Nicméně vždy existuje řešení, stačí mít v kapse připravené náhradní akumulátory, abyste mohli vesele pokračovat v jízdě!


17. srpna 2021

Proč nakupovat u RCprofi